Littekenbehandeling o.a.van brandwonden door endermologie

Endermologie
Endermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. Ingenieur Louis Paul Guitay ontwikkelde in 1985 een apparaat om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij ontdekte hij dat de huid gladder en steviger werd en ook dat onregelmatigheden minder zichtbaar werden. Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren. De werking van endermologie middels de LPG techniek is in diverse wetenschappelijke studies bewezen.

Littekenbehandeling door Endermologie- LPG Werking

De behandeling wordt uitgevoerd met een aan een slang vastzittende behandelkop die twee mechanisch roterende rollers bevat. Doordat de rollers onafhankelijk van elkaar bewegen, kunnen verschillende huidplooien worden gevormd. Via de slang wordt lucht aangezogen net als bij een stofzuiger.Het LPG apparaat lift, rolt en masseert de huid en onderhuid zodanig dat weefselblokkades worden opgeheven en vetophopingen losser raken en verminderen waardoor de (onder)huid haar elasticiteit weer terugkrijgt. Lipomassage zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. De bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden . Tegelijkertijd worden de fibroblasten gestimuleerd om meer collageen aan te maken met als gevolg een gladde, stevige en gezonde huid. Endermologie is een veilige therapie, omdat er geen operatie of chirurgische ingreep noodzakelijk is en er geen risico’s of complicaties op kunnen treden. Wel moet een endermologie behandeling regelmatig herhaald worden om effectief te kunnen zijn.
Therapeutische behandeling met LPG
LPG kan ingezet worden om brandwonden , littekens en fibroses losser te maken. Daarnaast kan het als ondersteuning binnen de oedeemtherapie gebruikt worden om moeilijk te draineren gebieden te behandelen.
• brandwonden
• littekens (ook oude)
• doorbloedingsstoornissen
• oedeem
• kuitkramp
• overbelaste spieren / spierpijn