Endermologie-LPG-behandeling

Endermologie is een therapie die uitgevoerd wordt met een LPG apparaat. Ingenieur Louis Paul Guitay ontwikkelde in 1985 een apparaat om verkleefde brandwonden te kunnen behandelen. Daarbij ontdekte hij  dat de huid gladder en steviger werd en ook dat onregelmatigheden minder zichtbaar werden. Endermologie betekent letterlijk ‘door de huid’. Het is een vrijwel pijnloze behandelmethode van huid, onderhuid en onderhuids bindweefsel. De behandeling is gebaseerd op een diepe, mechanische bindweefselmassage die blokkades opheft en die ervoor zorgt dat de stofwisseling en bloedcirculatie sterk verbeteren.  De werking van endermologie middels de LPG techniek is in diverse wetenschappelijke studies bewezen.

Littekenbehandeling door Endermologie- LPG Werking

De behandeling wordt uitgevoerd met een aan een slang vastzittende behandelkop die twee mechanisch roterende rollers bevat. Doordat de rollers onafhankelijk van elkaar bewegen, kunnen verschillende huidplooien worden gevormd. Via de slang wordt lucht aangezogen net als bij een stofzuiger.Het LPG apparaat lift, rolt en masseert de huid en onderhuid zodanig dat weefselblokkades worden opgeheven  en  vetophopingen losser raken en verminderen waardoor de (onder)huid haar elasticiteit weer terugkrijgt.  Lipomassage zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. De bloed- en lymfecirculatie worden extra gestimuleerd, zodat toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen sneller gerealiseerd kunnen worden . Tegelijkertijd worden de fibroblasten gestimuleerd om meer collageen aan te maken met als gevolg een gladde, stevige en gezonde huid.  Endermologie is een veilige therapie, omdat er geen operatie of chirurgische ingreep noodzakelijk is en er geen risico’s of complicaties op kunnen treden. Wel moet een endermologie behandeling regelmatig herhaald worden om effectief te kunnen zijn.
Indicaties
Cosmetische behandeling met LPG heeft 4 aandachtsgebieden:
•    afslanken
•    cellulite gladmaken
•    huidverstevingen
•    silhouet aflijnen
Binnen deze aandachtsgebieden zijn de volgende aandoeningen te behandelen:
•    cellulitis
•    vastzittende vetophopingen (lovehandles)
•    voor- en nabehandeling bij liposculptuur en liposuctie
•    figuurcorrectie
•    dubbele kin
•    verminderde elasticiteit van de huid  (na bijv. zwangerschap of gewichtsafname)
•    stress
Dankzij endermologie worden overbelaste zones vrijgemaakt en het metabolisme pakt, onder invloed van de oefening, het beschikbare vet aan. LPG is inzetbaar voor allerlei corrigerende behandelingen. De zuigende werking van het apparaat gecombineerd met de rolmassage zorgen ervoor dat vetzuren uit de vetcellen vrijkomen. De vetcellen nemen in volume af en er vindt een betere doorbloeding plaats waardoor de vetzuren snellen worden afgevoerd. Deze specifieke massage is ook geschikt voor de voor- en nazorg van een liposuctie.
De behandeling
Alvorens de behandeling met LPG kan starten, vindt er een intakegesprek plaats om uw wensen te bespreken. In overleg wordt dan een behandelplan opgesteld.
Tijdens de behandeling draagt de cliënt speciaal voor endermologie ontworpen bodywear (dit is een soort nylon pak dat het gehele lichaam bedekt). Hierdoor glijdt de kop van het apparaat beter over het lichaam en wordt een optimale hygiëne verzekerd.
Het gevoel bij LPG is vergelijkbaar met een diepe massage. De meeste mensen ervaren het als prettig. De kracht waarmee de behandeling wordt uitgevoerd kan individueel worden aangepast en wordt in de loop van de behandelsessie opgevoerd. Er wordt extra aandacht geschonken aan uw probleemgebieden, maar er wordt ook aandacht besteed aan andere gebieden om de algehele circulatie en eliminatie van overtollige vetcellen te stimuleren
De effectieve behandeltijd bedraagt voor lipomassage 25-35 minuten. Het aantal minuten voor een therapeutische – of een deelbehandeling is afhankelijk van de indicatie. De behandeltechniek is volstrekt natuurlijk en geeft een aangenaam en ontspannen gevoel.
Na de behandeling is het belangrijk dat u vele water drinkt (2 liter). De huid en onderliggend weefsel  kunnen wat reactie geven op de behandeling.

De behandeling

Het aantal benodigde behandelingen is sterk afhankelijk van de indicatie, problematiek en doelen. De ervaring heeft geleerd dat men gemiddeld tussen de 15 – 25 behandelingen nodig heeft, te beginnen met één of twee keer per week. Na 10 behandelingen begint men over het algemeen resultaat te zien. Men begint met één tot twee behandelingen per week. Wanneer het gewenste resultaat bereikt is, zal een onderhoudsbehandeling van één maal per maand het bereikte resultaat onderhouden. Voor de 10e behandeling is het niet wenselijk dat de serie onderbroken wordt.
Effect
Voor een meetbaar effect zijn er ongeveer 5 – 10 behandelingen nodig. Voor optimale resultaten kunnen er tot twintig behandelingen nodig zijn. Om het behaalde resultaat van endermologie vast te houden kunt u bijvoorbeeld één keer per maand een onderhoudsbehandeling laten uitvoeren. Afhankelijk van uw levensstijl en lichamelijke veranderingen zoals de hormoonspiegel, kunnen de resultaten enkele maanden tot enkele jaren aanhouden.
Wetenschappelijk onderzoek
Meerdere wetenschappelijke onderzoeken hebben het effect van endermologie aangetoond en de behandeling verder onderbouwd.